Fjällen

image365
Nu är allt packat. Det står ett antal väskor i hallen som bara väntar på att bli nerbärna i bilen. För att om några timmar så åker jag till Sälen med min stora feta familj. Kommer hem på söndag.
Snart ska jag ta en dusch för att sedan krypa ner i sängen med V.



PoK Sara


_

image362

my tuesday

Vaknade i morse av V´s extrema alarmklocka vid halv 8 tiden. Så gick upp och fixade lite innan han åkte iväg till träningen. Gick och la mig igen för att förhoppningsvis kunna somna om. Men självklart kunde jag inte det.
Låg istället och tittade på tv i några timmar. Så vid 12  tiden så tog jag mig i kragen och gick upp, duscha och fixa till de sista i rummet innan V kom tillbaka. Så nu är jag klar med möbleringen i rummet iallfall. Men fattas lite småsaker så får inandlas nästa gång de blir en tripp till Ikea. Men jag är grymt nöjd med mitt nya rum.
V & jag somnade iallfall till en beckfilm, dock ingen långvarig sömn för att systrarna kom hem och började spela wii. V åkte hem och jag spöade systrarna i både bowling och baseboll.

Vid halv nio tiden kom Malin & Mickan till mig. Och vi har spelat wii sedan dess, grymt kul.

Nu ska jag dricka te, mysa ner mig i sängen och kolla på tv.


Helgen

Helgen har spenderats på sommarstället. Där har det blivit en hel del Wii spelande, godisätande, prominader, fotografeting, kortspel, fått god mat och en hel del skratt. Det har varit en grymt mysig helg som snart ska upprepas i fjällen. Har inte så mycket mer och säga så bilderna får tala för sig själv. 

     
 
    
  

  


listen to me .

Nu är det din tur att börja anpassa dig.

Mitt påskägg

Nu har papps varit snäll och köpt Nintendo wii.
Tack Papps !

Kvällen

Kvällen har spenaderats med filmen Rmbo, ostkaka och med min älskling.
Och idag tar jag påsklov, en dag förtidigt !

Samarbete i skillnad fårn andra

Idag var det treornas framtidsdag. Vilket innebär att nästan alla ettor och tvåor var lediga på skolan förutom vi på media. Vi hade inte fått veta vad vi skulle göra idag, för de var tydligen hemligt. Men väl i skolan hade vi blivit indelade i grupper, blandade ettor och tvåor.
Jag hamnade i en ganska stabil gurpp med en underbara läraren Andreas. Våran första uppgift var iallfall att spela ''bingo''. Det stod massa påståenden, tex sjunga lilla snigel med stängd mun, stå på händer eller vissla. Det man kunde skulle man kryssa över och sedan skulle det bli en diagonal eller lodrät rad. Sedan var det upp till bevis. Man skulle nämligen bevisa att man kunnde de saker som man krysat över. Våran grupp klarade de galant, medas vissa tog lite vatten över huvudet. Som Jims grupp. Dircka en liter vatten på 30 sek, men mot min förväntan så klarade han det.
Sedan var det tags för en lek där man får en bokstav och sedan ska hittta på tex ett land, stad, maträtt, djur osv på den bokstaven. Dock förlorade våran grupp med en poäng. Men vi tog nya tag.
Sedan var det dags för lite fysiska samarbets lekar. Alla grupperna fick binda fast sig i i ett långt snöre, alltså i respektive grupp. Sedan skulle vi hämta 10 saker på en lista på mindre en 30 minuter. Det vi bland annat skulle hämta var en sten på ca 1 kg. En meter lång pinne, en blomma, ett tavelsudd, en pennvässare, en ihopfällbara mobiltelefon, en esterare med bokstaven e i sitt namn, en kabelskalare? och ett schema från sam-sam.
Vi var den snabbaste gruppen som hämtade allt ting, men vi blev sedan spöade när vi skulle bygga så högt som möjligt med dom sakerna vi hade införskaffat oss.
Lunchrasten varade i en timme  och jag fick äntligen spendera lite tid med min Hannah som varit utomlands en vecka. Men de tär superskönt att du är tillbaka !
Efter lunchen drog lekarna igång igen och vi skulle ha på oss ögonbindlar och hålla i ett rep. Vi skulle nämligen trasa utt oss därifårn och bilda en ring. Och de klarade vi snyggt.
Eftersom denna dage gick ut på att man skulle lära känna varandra så skulle vi göra en sketch med sin grupp. Sketchen skulle innehålla något som har med personerna i guppen att göra, vilket vi lyckades ganska bra med.
En talangjakt på ICA, jag behöver inte säga mer.
Sedan blev det att byta klassrum och vi fick en ny uppgift. Vi skulle nu beskriva sagan snövit med åtta bilder. Och jag måste säga att vi lyckades bra med de också. 
Då klockan slog 14.00 så ville jag att dagen skulle ta slut, men då blev det bara bege sig till bilden för att måla klart min otroligt snygga tavla. Jag blev klar med den 2 timmar och 20 minuter senare, då min kära syster kom och hämtade mig.
Det har varit en helt upp och nedvänd dag måste jag säga. Men den har stundals varit ovanligt rolig.

_

image335Idag skulle jag bege mig till Stockholm med min kära vän Ida. 8.20 gick bussen mot Stockholm. På bussen dit var jag ganska trött så jag var nog ett ganska tråkigt sällskap.
Jag eller snarare vi trode att tandläkarbesöket skulle gå snabbt och smidigt. Men där trode vi fel. Endå fick jag gå in 30 minuer innan min tid då jag igentligen skulle varit där. Men de gick många minuter innan jag kom utifrån det äckliga rummet med plasthandskar och konstiga verktyg med konstig smak.
På bussen hem så blev det suduko, fast med facit och musik. Mina  tänder började värka och det var ingen idé att gå tillbaka till skolan. Hade endå inte hunnit i tid. Så jag åkte hem och såg ett avsnitt av One tree hill. Sedan kom V och hämtade mig och vi åkte ut till han för lite tv tittande.
Hem igen för han skulle vara duktig och gymma. Så jag åkte hem och kollade på utterligare några avsnitt av One tree hill.



Jag vill så  gärna att tiden ska räcka till. Jag vill så fruktansvärt mycket, men orken finns inte till det. Jag skulle bara vilja stanna tiden en liten stund föra att hämta andan och bara finnas. Men tiden går istället bara fortare.


Helgen

Fredag: Efter en halvjobbig skoldag så var det bara hem för att vända och sätta sig på bussen till stockholm för att möta upp min syster och min kära kusin. Vi gick en shoppingtur och åt mat på donken. Sedan begav vi oss till globen där vi skulle möta upp, pappa, farbor, lillkusin och farmor. Vi gick i globens shoppingcenturm och jag köpte ett par skor. Sedan in i globen för att kolla på genrepet till melodifestivalen. Det är inte någon engångsföretelse att jag går och ser melodifestivlen med mina kusiner utan det har jag gjort sedan 2001, riktigt skojj.
Efter de roliga var det bara att åka hem till Norrtälje igen för att sova.

 
   


Lördag: Denna dage bestod av en ordentlig sovmorgon. Sedan lite plugg. V kom och häma mig vid tvåtiden då vi hyrde film och åkte till han. Tittade på filmen och åt frukt. Hem igen för att tacos och umgås med familjen. 20.00 var det melodifestivalen som stod på schemat. Självklart var det Björn Gustavsson som var höjdpunkten. Jag hejade stenhårt på bröderna hårlös, men det blev istället gammla schlager drottningen Charlotte som tog hem segern. Helt okej enligt mig.
V kom lite senare och vi åt ännu mer tacos för att sedan åka till donken och köpa mat och köre ut maten till v´s bröder.


Söndag: Denna dag skulle spenderas på två kalas. En i nysättra där min kusin Emma blev 12 år. Och den andra i Nacka där Patrick blev 42 år. Hemma hos Emma så blev de tårta och singstar. Riktigt roligt. vid halv tre tiden bar de av mot stora stan. Men först ett stopp i täby för att inhandla en present åt Partik och lilla nufödda Erik. Där blev det mer fika och massa gammla kort. Vilka minnen säger jag bara . Vid halv 7 bar de hem till farmor och farfar där det blev en snabb middag innan det bar hemåt igen.

Bilder kommer..

_

Det är 3 månader sedan du tog dina sista andetag.
Vi saknar dig !


Snake Svart

image326
Denna ursnygga väska finns på nystil.se och kostar 259 kr.

Häst mannen

image323

Torsdagar är sköna, eftersom jag bara har en ynka lektion och det är i foto. Så idag har vi sett filmen hästnammen. Filmen handlar om Stig-Anders som bor i Skåne och lever för sina djur. Han driver en liten bondgård med några kor och tre hästar. Han lever på vår tid, men dock inte med våran teknik. Han använder sig inte av någon traktor eller någon liknande maskin utan han använder sina hästar till allt som maskinerna kan göra. Han bakar sitt eget bröd och älskar sina djur. Jag blir ganska fascinerad av att se hur han lever, och att han kan leva så som han gör i våran tid. Han var är ett märkligt och unikt livsöde.

en road trip till pellesvanslös stad.

                                         
Idag vakande jag upp med min V. Vädret var pissit som vanligt och jag är som vanligt en tidsoptemist på morgonen. Skyndade mig till skolan för att ha de nya I-valet, Inför körkortet. Jag tror de kan bli lärorikt eftersom jag inom en snar framtid ska skaffa körkort. Efter att ha sett dansshowen i aulan som var i övrligt bra, åkte jag hem till mig där V väntade. Åkte ner på stan för att fixa saker på banken och till ICA för att köpa munkar.
Hem igen för att mysa framör en film.
Vid fyratiden, som ioförsig känndes som att klockan var mycket mer så drog jag och V till uppsala för att han skulle vaccinera sig. Träffade även min hunk och hans vän och dom visade oss till vaccinationscentrumet.


image322

Där skildes vi och satt där i väntrumet med V. På någe konstigt vis så tycker jag inte om såna väntrum. Alla sitter tysta och när dom väl pratar så viskar dom. Man läser oftast urgamla tidningar och om man  tittar upp så möter man oftast någons blick. Tiden gick och klockan började ticka mot 35 minuter då V fick ta sin spruta. Åkte sedan till IKEA där vi fick leka vuxna för ett tag. Blev förövrligt väldigt sugen på att flytta hemifrån. Checkade in nya grejjer till mitt rum och köpte ljus.
Vi hade vid dehära laget inte hunnit åtit någon middag, så vi begav oss till doken. Sedan blev det hemfärd med bajen låtar och Marie picasso.
Väl hemma så hade mammsen hämtat ut mina skor jag beställt. Och nu har jag kollat på Greys anatomy, Fråga Olle, playboy mansion och ska snart kolla på ett avsnitt av One tree hill och dricka te.

Morgondagen fruktas med en lektion i foto.


Tisdag

Idag har det varit en såndära bra dag. En dag som man bara känner att allt flyter på och livet är allmänt roligt. Skolan började med en ynka liten svenska lektion där vi gjorde klart vårat grupparbete och vi fick även en ny medlem, Philip. Han kom lagom in till att vi var färdiga.
Sedan var det en rast på dryga 2,5 timme. Där det blev lunsch och konsert i aulan. Så rasten gick trots allt ganska fort. Efter det började den 3 timma långa lektionen i multimedia. Det är rena sömpillret och mina ögon ville bara slutas. Men efter ett tag blev jag pigg igen och vi gjorde massa skojj.
Vid fyra tiden kom mammsen och hämta mig. Vi begav oss till franks färg och köpte tapeter till mig och sedan till Elgiganten för att köpa min efterlängtade tv. Och ni kan själva tänka vad jag har tillbringat kvällen.

Jag hoppas V kommer snart, saknar dig vännen !

a new week

Jag hoppas på att denhär veckan blir bättre.

PoK Sara

Ny tv

Idag har jag varit med mammsen och kollat på TV. Jag ska nämligen få ny tv & göra om mitt rum. Och dehära med tvaparater är inte lätt. Antingen LCD eller Plasma. Både för och nackdelar med dom båda.  Med inbyggd DVD eller inte, digitala sändningar eller analoga sädningar eller helt enkelt båda. Storleken gör så att priset rinner iväg och man får bättre respektive smäre kvalite.  Ja, som sakt både för och nackdelar med båda.


image318

                                                                                                                                                             PoK Sara

& jag är fast





Rock away baby

Gårdagen startades med en kort lektion i skolan för att sedan strunta i idrottsprovet och bege sig hem till Annie där det skulle börjas förberedas inför kvällen. Efter 3 timmar utskrifter och lite annat så var vi klara för att bege oss ner på stan och inhandla presenter.

Vid arton tiden begav Jag, Annie, Emelie och Camilla till Hannah där vi skulle fira Madde som fyllde 18 år. Malin, Ida och Lisa kom något senare och sedan blev det utsökt mat och en jädra massa prat.
Sedan var de bara börja hinka för dom som skulle ut, men för oss andra också. Det blev lite ''jag har aldrig'' där det kom fram en hel del överaskningar. Det blev även lite ''Master'' , öl-spelet & cashewnötter på golvet. Dock gick tiden snabbt och Lisa, Malin och Idas skjuts kom. Efter det blev det lite smådött innan klockan började närma sig midnatt då dom som var mynda gick vidare ut på krogen och vi andra gick till Statiol. Sedan hem till Annis bror Johan där det spelades lite Wii. -Grymt kul.
Timmarna gick och Emelie & Camilla drog sig hemåt. Jag stannade utterligare någon timme och då sepelades det ännu mer Wii. Grymt kul .
Vid tretiden mötte jag upp V & några andra. Vi gick ner till fjortistället nisses, där han och David åt. Och kom hem till mig vid halv 5. Jag kunnde dock inte somna efter den prominixen så det blev att se på save the last dance. Grymt bra film !

Tack för en underbar kväll !

    

Fler kommer

Grattis !

image307

Grattis på 18-årsdagen stumpan !

Gonatt

Sov gott, till er som kan.
Jag kan inte ikväll.

- Jag saknar dig !


_


Just nu står vi bara kvar på samma ställe och trampar varandra på tårna.


Kusin

image306
Livet är inte lätt alla gånger och jag tycker du borde kämpa, skit i vad alla tycker och gör de du tror på. För de kommer alltid finnas peroner i din närhet som inte vill någe annat än att göra dig helt piss off.
Så kämpa på även fast dom andra tycker du är en idiot. För i mina ögon kommer du alltid vara min underbara kusin !

Frukost

image305
Fick en romantisk frukost i morse.

Ge mig !

image304
Den kostar 1 299 kr och finns på nystil.se

Söndags ångest

Nu är de söndag och sista dagen på lovet. Jag är inte direkt peppad på att klockan ska ställas på 07.00 ikväll för att sedan försöka palla sig upp den tiden imorgon.
Men nog om de, idag har jag bara legat i sängen och kollat på repriser av allt möjligt. Borde igentligen ha hittat på någon såhära på sista lovdagen och trode att V skulle komma, men så blev de inte. Men har istället hunnit kollat på ett antal One tree hill avsnitt och en Beck - film.
Men nu på kvällskvisten tog jag rejält tag i pluggandet så nu är jag äntligen klar med min EU uppgift & ideologierna. Så nu har jag bara en sak kvar att göra på min ''att göra lista'' och den ska jag ta tagi på tisdag när jag är ledig.

Nu blire att tända lite ljus och bädda ner sig i sängen, dricka te och titta på Walander.
 
/ PoK Sara

Lördag

Måste börja med och berätta att gårdagskvällen blev riktit lyckad, jag var nämigen och bowla med 7 underbara kvinnor. Vi delade upp oss på två lag och det blev blondinerna mot brunetterna. Och självklart vann brunetterna. Sen hem till V för lite mys.

Upp i morse för att bege mig hem vid halv 9 tiden. Och sedan dess har jag suttit och pluggat, och snart är jag äntligen klar. Två uppsatser i samhällskunskapen och en så länge är det sammanlagt åtta A4. Så himla skönt att de snart är färdig eftersom det ska vara inlämnat på måndag.

Medans jag har pluggat så har jag tittat en hel del på tv, bland annat ''De okända'' som handlar om döda människor som lever kvar i hus och likande. Och så kommer såkallade medium  dit och ska försöka få kontakt med dessa människor som sätter skräk på personerna i deras omgivning. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro när jag ser på de pogramet eftersom jag inte tror på spöken eller likande.Kanske kan bero på att jag aldrig upplevt något sånt själv. Någon som tror på spöken eller likande?
Håller även på att kolla på 'Så ska de låta' men störtsköna Peter Settman.

Ikväll blire mys med Hannah, förmodligen framför meldodifestivalen. Men får se vad som händer.

/ PoK Sara

Ny design

Nu har jag fått en rejäl uppfrächning här på bloggen tack vara min underbara Hannah & min kusin. Men delvis av av mig själv också.  
Tack så mycket !

RSS 2.0